Kestaneli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kestaneleri ortadan yatay kesin ve 200 derece fırında 35 dk kadar pişirin. Soğutmadan kabuklarını ayıklayın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Soğan ve kestaneleri ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince pirinçleri ekleyip saydamlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Karabiber, üzüm, fıstık ve tuzu ilave edip 2-3 dk daha kavurun. Ölçülü suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Üzerine dereotu serpip servis yapın.

    Detaylar için tıklayınız

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...