Kestaneli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kestaneleri ortadan yatay kesin ve 200 derece fırında 35 dk kadar pişirin. Soğutmadan kabuklarını ayıklayın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Soğan ve kestaneleri ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince pirinçleri ekleyip saydamlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Karabiber, üzüm, fıstık ve tuzu ilave edip 2-3 dk daha kavurun. Ölçülü suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Üzerine dereotu serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL