Sofra
Ramazanda sofralarınızı tatlandırıcak lezzet...

6 Porsiyon
25 Dakika
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    İki buçuk su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yeterince su
    200 gram tereyağı
    Hamuru açmak için:
    2 su bardağı nişasta
    İçine:
    1 su bardağı kavrulmuş file fındık
    Şerbeti için:
    3 su bardağı toz şeker
    Bir buçuk su bardağı su
    Yarım limonun suyu
    1 su bardağı süt
    Süslemek için:
    1 çay bardağı toz fındık
Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve su ilavesiyle birlikte, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 7 eşit parçaya ayırın. Elinizle yuvarlayıp 15 dakika dinlendirin. Bir parça hamurun üzerine nişasta serperek avcunuzun içiyle hafifçe açın. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra hamurları tek tek ve üzerlerine nişasta serperek merdane yardımıyla çok ince yufkalar olacak şekilde açın. Yufkaları aralarına nişasta serperek üst üste koyun. Baklava tepsinizi yufkaların üzerine koyun ve yufkaları, tepsinin büyüklüğünde kesin. Kenarda kalan kısımları yağlanmış tepsiye, aralarına eritilmiş tereyağı serperek üst üste yayın. Orta kısma kavrulmuş file fındığı serpin. Tepsi büyüklüğünde kestiğiniz hamur parçalarının her birini aralarına yağ dökerek üst üste serin. Tatlıdan istediğiniz büyüklükte kare dilimler kesin. Kalan yağı tatlının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynatın ve sütü ekleyin. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı soğuduktan sonra toz fındıkla süsleyip servis yapın.