Sofra
Sarığı burma için gerekli malzemeler nelerdir? Sarığı burma nasıl hazırlanır? İşte detaylarıyla sarığı burma tarifi.

10-12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

    1 su bardağı su

    1 yemek kaşığı yoğurt

    1 adet yumurta

    1 paket kabartma tozu

    1 yemek kaşığı sirke

    Yeteri kadar un

    Bir tutam tuz

    ARASI İÇİN

    3 su bardağı irice dövülmüş ceviz

    ÜZERİ İÇİN

    1 su bardağı tereyağı

    ŞERBET İÇİN

    İkişer su bardağı toz şeker ve su

    Yarım limonun suyu

Divriğililer bu tatlıyı yöresel olarak 'saruğum burma' olarak da adlandırmaktadırlar. Un dışında kalan hamur malzemesini karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar yapın. 2 saat kadar üzeri örtülü olarak dinlendirin. Dinlenmiş olan yumakları ayrı ayrı oklava ile ince açın. Üzerine bol ceviz dökerek oklavaya sıkmadan hafif hafif sarın. İki tarafından ortaya doğru büzüştürün ve hamur tepsisine dizin. Küçük parçalar şeklinde kesin. Hamurların hepsi bittikten sonra tavada eritilen kızgın tereyağını üzerine dökün ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. Soğuyan hamurun üzerine şerbeti dökün. 30 dakika dinlendirip servis yapın.