Karadut Peltesi

KOLAY 4 KİŞİLİK

İstanbul mutfağından…Hafif, nefis bir yaz tatlısı.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dutları ezip suyunu süzün ve 3 su bardağı dut suyunu kenara ayırın. Şayet dutlardan 3 su bardağı su çıkmazsa biraz su ilavesi yapabilirsiniz.

  • 2

    Toz şekeri tencereye alıp, üzerine nişastayı eleyerek ilave edin ve harmanlayın. Dut suyunu ekleyip toz şeker eriyene kadar karıştırın. Sürekli karıştırarak boza kıvamında olana kadar pişirin.

  • 3

    Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.15x25 cm'lik bir kalıbı hafifçe ıslatıp karışımı içine boşaltın.

  • 4

    Biraz soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ve dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...