Sofra
Klasik kadayıf sunumlarından sıkılanlar ve kadayıf sevenler için yepyeni bir tarif. Kolay yapımıyla Çanak Kadayıf tarifi.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    200 gram kadayıf

    125 gram tereyağı (eritilmiş)

    2 yemek kaşığı pudra şekeri

    MUHALLEBİ İÇİN

    200 ml krema

    2 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı nişasta

    Vanilya

    Yarım su bardağı toz şeker

    100 gram labne peyniri

Bir karıştırma kabına kadayıfı, tereyağını ve pudra şekerini alın ve kadayıflar tereyağıyla iyice bütünleşene kadar elinizle karıştırın. Kadayıfı parçalara ayırıp çoklu muffin kalıplarının içine ortası hafif çukur kalacak şekilde yerleştirin. Ardından uygun bir bardak yardımıyla iyice baskılayıp kadayıftan kaseler oluşturun. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Muhallebi için, bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, ilk sıcaklığı geçince içerisine vanilyayı ve labneyi ilave edip ara ara karıştırarak soğutun. İyice soğuyunca içerisine çırpılmış kremayı ekleyin ve tekrar karıştırın. Kadayıf kaselerine muhallebiden paylaştırın ve buzdolabında soğuması için birkaç saat bekletin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.