Sofra
Klasik kadayıf sunumlarından sıkılanlar ve kadayıf sevenler için yepyeni bir tarif. Kolay yapımıyla Çanak Kadayıf tarifi.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    200 gram tel kadayıf

    125 gram eritilmiş tereyağı

    2 yemek kaşığı pudra şekeri

    MUHALLEBİ İÇİN

    2 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı nişasta

    Yarım su bardağı toz şeker

    1 paket vanilya

    Yarım paket labne peyniri

    1 paket çırpılıp köpürtülmüş krem şanti

Kadayıf, tereyağı ve pudra şekerini bir kaba alın. Kadayıf tereyağı ile iyice bütünleşene kadar elinizle karıştırın. Daha sonra porsiyonluk muffin kalıplarına ortası hafif çukur kalacak şekilde yerleştirin. Ardından uygun bir bardak yardımıyla iyice bastırıp kadayıftan kaseler oluşturun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Muhallebi için bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri koyun. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçince vanilya ve labne peynirini ilave edin. Soğuyana kadar ara sıra karıştırın. İyice soğuyunca krem şantiyi ekleyip tekrar karıştırın. Kadayıf kaselerine muhallebiyi paylaştırıp buzdolabında soğuyana kadar 1-2 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.