Zülbiye (Soğan Dolması)
ORTA
6 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANLARIN kabuklarını soyun ve baş kısımlarını kesip, kapak çıkarın. Tencereye 5-6 su bardağı su koyup, soğanları haşlayın ve süzün. İçi için bir kapta kıyma, kıyılmış maydanoz, sıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğurun. Soğanların içlerini çıkarın ve kıymalı karışımı paylaştırın. Tencereye dizdiğiniz soğanların üzerine sıvıyağ gezdirin ve 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.AŞÇININ NOTUÖzel davetlerde tercih edilen bu yemek geleneği, günümüzde hala devam etmektedir. Eskiden zülbiye için, “davet edecek de, zülbiye mi yedirecek” diye bir ifade kullanılırmış. Zülbiyeyi dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL