Zülbiye (Soğan Dolması)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SOĞANLARIN kabuklarını soyun ve baş kısımlarını kesip, kapak çıkarın. Tencereye 5-6 su bardağı su koyup, soğanları haşlayın ve süzün. İçi için bir kapta kıyma, kıyılmış maydanoz, sıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğurun. Soğanların içlerini çıkarın ve kıymalı karışımı paylaştırın. Tencereye dizdiğiniz soğanların üzerine sıvıyağ gezdirin ve 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...