Zeytinyağlı Bakla
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir kabı suyla doldurup içine un ve limon suyunu koyun. Baklaları, büyüklüklerine göre enine ya da boyuna ikiye bölüp bu suya atarak 5 dakika bekletin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını 2 dakika kavurun. Baklaları sudan çıkarıp hafif suyuyla birlikte, soğanın üzerine ilave edin. Doğranmış dereotu, nane, şeker ve tuzu da ilave edin. Baklaları 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte 30-40 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyerek, yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL