Zeytinyağlı Bakla

ORTA 6 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kabı suyla doldurup içine un ve limon suyunu koyun. Baklaları, büyüklüklerine göre enine ya da boyuna ikiye bölüp bu suya atarak 5 dakika bekletin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını 2 dakika kavurun. Baklaları sudan çıkarıp hafif suyuyla birlikte, soğanın üzerine ilave edin. Doğranmış dereotu, nane, şeker ve tuzu da ilave edin. Baklaları 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup orta ateşte 30-40 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyerek, yoğurtla birlikte servis yapın.

    AŞÇININ NOTU
    Baklaları unlu ve limonlu suda bekletmenin amacı, baklaların kararmasını önlemek ve yemeğin suyunun kıvamlı olmasını sağlamak.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...