MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet patates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı sıcak su
100 gram yerfıstığı ezmesi
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı köri
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım demet maydanoz
50 gram yerfıstığı
Tuz, karabiber
PATATESLERİ ve havucu temizleyip küp doğrayın. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tereyağını bir tavaya alıp havuç ve patatesi birkaç dakika kavurun. Üzerine karnabaharı ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra tencereye sıcak su, fıstık ezmesi, bezelye, köri, tuz ve karabiber ilave edin. 20 dakika pişirip tencereye limon suyu, kıyılmış maydanoz ve ayıklanmış yerfıstığı ekleyin. 10 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.