Topik
Malzemeler
Yapılışı
-
1
NOHUDU akşamdan ıslatıp sabah suyunu süzüp pişirin. Patatesi haşlayın. Daha sonra nohut ve patatesi
püre haline getirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Haşlayıp suyunu süzerek soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta soğanı, tahini, kuş üzümünü, antepfıstığını, yenibaharı, tozşekeri, karabiberi ve tuzu karıştırın. Tülbentin üzerine spatula
yardımı ile yayın. Nohutlu püreyi ortasına yerleştirin. Tülbenti kenarlarından tutup top haline getirin. Üzerini hafifçe bastırın. Tülbentten alıp servis tabağına yerleştirin. Zeytinyağını gezdirip tarçını serperek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL