5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet orta boy patlıcan
    100 gram taze fasulye
    2 adet orta boy havuç
    5-6 adet sivri biber
    1 su bardağı sıvıyağ
    Terbiyesi için:
    Bir buçuk su bardağı su
    4 çorba kaşığı yoğurt
    2 adet yumurta sarısı
    1 çorba kaşığı un
    3-4 diş sarmısak
    Tuz
PATLICANLARI kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, tuzlu suda yarım saat bekletelim. Sonrasında yıkayıp kurulayalım. Fasulyeleri ve havuçları ince uzun dilimleyelim. Sivri biberleri 2 cm aralıklı doğrayalım. 1 Harlı ateşte kızdırılmış sıvıyağda patlıcanları kızartıp, delikli kepçe ile alalım. Aynı yağda sırayla fasulye, sivri biber ve havucları da kızartıp delikli kepçe ile alalım. Bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına alıp karıştıralım. 2 Terbiyesi için, tencereye suyu, 4 çorba kaşığı yoğurdu, çırpılmış yumurta sarılarını, 1 çorba kaşığı unu ve 3-4 diş dövülmüş sarmısağı aktarıp sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirelim. Ateşten almadan önce tuzunu ayarlayalım. 3 Sonrasında ateşten indirip sosu sebzelerin üzerine gezdirelim. Dereotu serpip servis yapalım.