Tarhanaya Bulanmış Peynirli Patlıcanlı Pane
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları halka halka dilimleyip, yarım su bardağı Palm yağında (kızdırılmış) kızartın. Beyaz peyniri bir kasenin içerisine rendelendikten sonra, ince kıyılmış maydanoz ilave ederek güzelce karıştırın. Taze soğanın yeşil kısmını kaynayan suyun içerisine atıp, hemen çıkartarak soğuk suya koyun. Patlıcanların içerisine beyaz peynirli harcı yerleştirip, taze soğan ile bağlayın. Önce una daha sonra yumurtaya ve en sontarhanaya bulayıp, Palm yağında kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL