Şehriyeli Karnabahar Köftesi
ORTA
6 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp, saplarını kesin. Daha sonra tuzlu, limonlu suda 12 dakika haşlayın.İyice süzüp, geniş bir kaba alın. Ilındıktan sonra çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Harçtan iriceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köftelerişehriyeye bulayın. Bol kızgın yağdakızartıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL