Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet orta boy karnabahar
    Yeteri kadar su
    Yarım limonun suyu
    1 adet küçük boy soğan
    Yarım su bardağı galeta unu
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı un
    Tuz
    karabiber
    kekik
    kimyon
    1 su bardağı tel şehriye, tuz
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp, saplarını kesin. Daha sonra tuzlu, limonlu suda 12 dakika haşlayın.
İyice süzüp, geniş bir kaba alın. Ilındıktan sonra çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Harçtan iri
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köftelerişehriyeye bulayın. Bol kızgın yağda
kızartıp servis yapın.