Sebzeli Ekmek Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    patatesleri çok küçük doğrayın. Sıvıyağda kızartın. Patlıcanları da küp küp doğrayıp yağda kızartın. Biberleri halka biçiminde doğrayıp, kızartın. Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağını koyun. Küçük doğranmış soğanı alın. Salçayı ekleyip kavurun. Eti ve 1 su bardağı küçük doğranmış mantarı ilave edin. Bir süre kendi suyuyla pişirin. Daha sonra küp doğranmış domatesleri, sarmısak ve küçük doğranmış taze soğanı ilave edip soteleyin. 1 Kızartmaları ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir yerde ekmeğin üzerinden bir kapak kesip, içini hafifçe oyun. 2 Etli malzemeyi ekmeğin içine doldurun. Ekmeğin üzerine sıvıyağlı su sürün. Etin sosuyla biraz ıslatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızartın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...