MALZEMELER
2 kişilik
1 paket brüksellahanası
4 su bardağı su,
tuz
Sos için:
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mısır unu
Yarımşar su bardağı süt ve su
2 adet kesmeşeker
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Süslemek için:
Kıyılmış maydanoz
Yıkadığınız brüksellahanasını bir tutam tuz attığınız suda, 30 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir servis tabağına alın. Sos için, sıvıyağ mısır ununu koyup, kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Unun topak olmaması için, önce sütü sonra suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kesmeşeker ve safranı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son rendelenmiş kaşar peynirini katarak, 1-2 dakika daha pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu lahanaların üzerine gezdirip, kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapın.