Peynirli Patlıcan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyun ve acısının çıkması için tuzlu suda 5-10 dakika bekletin. Suyunu süzüp, kağıt havlu ile kuruladıktan sonra 1 parmak kalınlığında ve halka şeklinde kesin. İki patlıcan diliminin arasına rendelenmiş peynir koyun ve kürdanla tutturun. Patlıcan ve peynir bitene kadar işleme devam edin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıp, servis tabağına koyun. Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesi kıyılmış sarımsakla birlikte tavada 1-2 dakika çevirin ve patlıcanın üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL