MALZEMELER
8 adet patlıcan turşusu
250 gram kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Pulbiber
PATLICAN turşusunu bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Tuzunu almak için suyunu birkaç kez değiştirerek, 1-2 saat suda bekletin. İyice süzüp, küp doğrayın. Kıymayı bir tencereye alıp, suyun salıp çekene dek kavurun. Üzerine tereyağı, sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğan pembeleşince, salçayı ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra patlıcan turşusu ve pulbiber ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Et suyunu ve suyu katın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip servis yapın.