Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    7 adet patlıcan
    700 gram kuşbaşı kuzu eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    Yeteri kadar su
    2 su bardağı pirinç
    1 çay bardağı badem
    1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı
    Tuz,
    karabiber,
    yenibahar
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Et kızarınca, salçayı 5 su bardağı sıcak suyla açıp üzerine ekleyin. Tuz ve baharatları katın. Et yumuşayana dek pişirin. Patlıcanların üst kısmından ince bir kabuk kesin ve 3-4 mm kalınlığında boydan boya dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletip, sudan geçirin ve süzün. Pişen eti çok büyük olmayan yayvan bir tencerenin ortasına koyun. Kızarttığınız patlıcanları etin üzerine tencerenin kenarı boyunca boşluk bırakmadan dizin.Etin üstüne pirinci koyun. Patlıcanların dışarı sarkan kenarlarını pirincin üzerine kapatın. Eti haşladığınız sudan patlıcanların üzerini 1 parmak geçecek kadar (et suyu eksik gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz) tencereye ilave edin. Üzerine tabak yerleştirin. Kapağını kapatıp, pişmeye bırakın. Su kaynayınca ocağı kısın ve pirinç yumuşayana dek pişirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra bir tabağa ters çevirip çıkarın. Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika sonra alın. Kabuklarını soyun. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, badem ve antepfıstığını kavurun. Patlıcan çevirmenin üzerine döküp servis yapın.