MALZEMELER
1 çay bardağı nohut
2 su bardağı su
3 adet patlıcan
3 adet soğan
8 diş sarmısak
4 adet domates
3 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mercanköşk
1 çorba kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
Maydanoz
NOHUDU bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün suyunu süzdürün. 2 su bardağı su ekleyip haşlayın. Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15-20 dakika dinlendirin. Yemeklik doğranmış soğan, bütün sarmısak, halka doğranmış domates, dilimlenmiş biber ve tuzlu suyu süzdürülmüş patlıcanı tencereye kat kat yerleştirin. Haşlanmış nohudu suyu ile birlikte ekleyin. Zeytinyağı ilave edin. Limon suyu, yenibahar, tarçın, mercanköşk, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte, sebzeler yumuşayana dek pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.