Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg ıspanak
    1 çorba kaşığı salça
    1’er adet havuç ve soğan
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    İki buçuk çorba kaşığı nar ekşisi
    Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    Köfte için: 1 çay bardağı ince bulgur
    1 çay bardağı kaynar su
    1 adet yumurtanın akı
    adet küçük boy soğan
    3 çorba kaşığı un
Ispanağın sap ve kök kısımlarını ayırın. Köklerin saçaklı kısımlarını keserek ayıklayın. Yıkayıp süzün. Havuç ve soğanı küp doğrayın. Zeytinyağı ile soteleyerek hafifçe pembeleştirin. Daha sonra ıspanağın kök ve saplarını ilave edip karıştırın. Ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapatın. Kendi suyu ve yağı ile pişmesini sağlayın. Salçayı ve suyu ekleyin. Haşlanmış nohut, mercimek ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Bu arada köfte yapmak için bulguru küçük bir kaba alın. Üzerine kaynar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. Bulgur şişene kadar kapağı açmayın. Soğanı rendeleyin. Yumurta akını, bulguru ve unu ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Kaynayan yemeğe köfteleri ve nar ekşisini ilave edin. Köfteler pişince tencereyi ocaktan alın.
ETİKETLER