Ispanağın sap ve kök kısımlarını ayırın. Köklerin saçaklı kısımlarını keserek ayıklayın. Yıkayıp süzün. Havuç ve soğanı küp doğrayın. Zeytinyağı ile soteleyerek hafifçe pembeleştirin. Daha sonra ıspanağın kök ve saplarını ilave edip karıştırın. Ateşin altını kısıp tencerenin kapağını kapatın. Kendi suyu ve yağı ile pişmesini sağlayın. Salçayı ve suyu ekleyin. Haşlanmış nohut, mercimek ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Bu arada köfte yapmak için bulguru küçük bir kaba alın. Üzerine kaynar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. Bulgur şişene kadar kapağı açmayın. Soğanı rendeleyin. Yumurta akını, bulguru ve unu ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Kaynayan yemeğe köfteleri ve nar ekşisini ilave edin. Köfteler pişince tencereyi ocaktan alın.