MALZEMELER
1 çay bardağı aşurelik buğday
200 gram taze asma yaprağı
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı taze ya da konserve mısır tanesi
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı kuru ya da taze nane
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
Bir dal taze fesleğen
1 adet limon
Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını 4-5 dakika haşlayıp süzdükten sonra, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, domates, maydanoz, dereotu ve 1 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip, ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine, hazırladığınız harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıktıktan sonra, 2 su bardağı sıcak su koyarak, orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Limon dilimleri ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.