6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı aşurelik buğday
    200 gram taze asma yaprağı
    1 adet orta boy soğan
    3 çorba kaşığı tereyağı

    1 su bardağı taze ya da konserve mısır tanesi
    1 çay bardağı ince bulgur
    Yarım demet dereotu
    Yarım demet maydanoz
    2 adet orta boy domates
    1 çorba kaşığı kuru ya da taze nane
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    3 su bardağı sıcak su
    Tuz
    karabiber
    Bir dal taze fesleğen
    1 adet limon
Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını 4-5 dakika haşlayıp süzdükten sonra, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, domates, maydanoz, dereotu ve 1 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip, ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine, hazırladığınız harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıktıktan sonra, 2 su bardağı sıcak su koyarak, orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Limon dilimleri ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.