Midyeli Lahana Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
LAHANANIN kök kısımlarını bıçakla çıkarttıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Lahana yaprakları diriliklerini kaybetmeyecek kadar yumuşayınca, ocaktan alıp süzün. Soğuduktan sonra avuç büyüklüğündeki damarsız yaprakları ayırın. Damarlı yaprakların bir kısmını dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibine döşeyin. Donmuş midyeleri 15 dakika sıcak suda bekletip süzün. Kuş üzümlerini sıcak suya koyup 10 dakika bekletin. Yarım bardak mısıryağı ile yarım bardak zeytinyağını karıştırıp küp doğradığınız soğanları ve dolmalık fıstığı birlikte kavurun. Pirinci ekleyip hepsini 10 dakika daha kavurun. 2 su bardağı su, kuş üzümü ve tozşekeri ekleyin. Dolma içi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirip ocağı kapatın. Midyeleri harca katıp yeni bahar, tarçın, tuz ve karabiberi serpip karıştırın. Her lahana yaprağında 2-3 midye bulunacak şekilde dolmaları sarın. Tencereye aralarında boşluk bırakmadan dizip, üstlerini artan lahana yaprakları ile örtün. Dolmaların üstüne porselen bir tabak yerleştirdikten sonra bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Yemek suyunu çekene kadar afif ateşte pişirin. Dolmaların üstündeki tabak ve lahanaları alıp kalan zeytinyağını tencerenin üstünde gezdirin. Biraz tuz serpip, bir gece dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL