Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet patlıcan
    İçi için:
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 adet büyük boy soğan
    1 tatlı kaşığı fesleğen
    2 tatlı kaşığı kimyon
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı zeytinyağı,
    tuz
    Servis için:
    Yoğurt
Patlıcanların her birine uzunlamasına üç yarık açın. Acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra yatay olarak bir tencereye dizin. 1 su bardağı mercimeği su dolu bir kaba alarak, 1 saat suda bekletin. Suyunu süzün. İçine yemeklik doğradığınız soğan, 1 tatlı kaşığı fesleğen, kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi patlıcanların içine doldurun. Tencereye 2 bardak su koyun ve kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına aldığınız karnıyarıkları yoğurt veya yeşillikle beraber servis yapın.