Malahto
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fasulyeleri ayıklayıp 3'er parçaya bölün. Pulbiber katılmış kaynayan bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Bir tabağa alıp üzerine zeytinyağını gezdirin. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz, pırasa ve kişnişi iyice ezerek harmanlayın. Bu karışıma pulbiber ve tuz ekleyin. Başka bir kapta iri kıyılmış fındık veya ceviz, ezilmiş sarmısak, nar ekşisi ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Harmanladığınız yeşillikleri bu karışıma ekleyip karıştırın. Fasulyelerin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL