Malahto

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeleri ayıklayıp 3'er parçaya bölün. Pulbiber katılmış kaynayan bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Bir tabağa alıp üzerine zeytinyağını gezdirin. Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz, pırasa ve kişnişi iyice ezerek harmanlayın. Bu karışıma pulbiber ve tuz ekleyin. Başka bir kapta iri kıyılmış fındık veya ceviz, ezilmiş sarmısak, nar ekşisi ve 1 su bardağı suyu karıştırın. Harmanladığınız yeşillikleri bu karışıma ekleyip karıştırın. Fasulyelerin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...