MALZEMELER
Yarım kg nohut
10 adet tatlı kuru kırmızı biber
10 adet ince kıyılmış kuru
yeşil biber
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gram kuşbaşı kuzu veya
dana eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
10 adet kuru domates
1 çay kaşığı kimyon
Yeteri kadar su, tuz
Nohudu akşamdan ıslatıp ertesi gün 15 dakika haşlayın. Ocaktan alıp üzerine bir bardak soğuk su katın. 15-20 dakika bekletin ve süzün. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Eti ilave edip suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçasını katıp 1-2 dakika kavurun. Haşlanmış nohudu tencereye alın. Kuru domates, kuru kırmızı ve yeşil biber, kimyon, tuz koyun. Nohudun üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte 1 saat suyunu kontrol ederek pişirin.