Komhpiste (Balkan Yemeği)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ISPANAK yapraklarını dallarından ayırın. Kalan ıspanak yapraklarını ince ince kıyın ve iyice yıkayıp suyunu süzün. Derin bir kaba, kıyılmış yaprakları, rendelenmiş soğanı, kabartma tozunu, naneyi ve yumurtayı aktarın. Malzemeyi harmanlayın. Son olarak unu ve tuzu katıp iyice yoğurarak püre haline getirin. Ispanak harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına, fazla derin olmayacak şekilde parmakla bastırın. Fırın tepsisini yağlayıp, yuvarlak haline getirdiğiniz ıspanak toplarını tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sonrasında tepsiyi fırından çıkarıp ocağa koyun. Sıvıyağ ile birlikte kaynatılmış suyu tepsideki "Komhpiste"nin üzerine gezdirerek dökün. Suyu çekene dek pişirin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL