MALZEMELER
750 gram taze bamya
3 çorba kaşığı sirke+Yeterince su
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çay bardağı sıcak su
tuz
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 dilim bayat ekmek içi
Tuz
karabiber
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik kıyın. Ekmeği ıslatıp sıktıktan sonra, soğanla birlikte kıymaya karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurduktan sonra, fındık iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Bamyaları ayıklayıp sirkeli suda 20-30 dakika bekletin. Margarini eritip içine yemeklik doğradığınız soğan ve domatesleri koyun ve birkaç dakika soteleyin. Üzerine köfteleri, bamyayı, limon suyu ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ilave edip, 35–40 dakika pişirin.