Karnıyarık
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATLICANLARI alacalı soyu, tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkıp, kızgın yağda kızartın ve kenara alın. Piyazlık doğranmış soğanı margarinle birlikte, soğanlar pembeleşene kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip, bir süre daha sotelemeye devam edin. İçine küp doğranmış domates ve kıyılmış sivri biberi ekleyip, karıştırın. Salça, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra 5-6 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Patlıcanların ortalarını açıp, karışımı patlıcanların içine pay edin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip, fırına verin. 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL