Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet orta boy karnabahar
    3 çorba kaşığı tereyağı
    ya da margarin
    2 adet orta boy soğan
    250 gram kıyma
    2 çorba kaşığı silme
    domates salçası
    2 su bardağı su ya da et suyu
    Tuz
KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Daha sonra çiçek kısımları yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip kenara alın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp ince kıyılmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip, 10 dakika kavurduktan sonra salçayı koyun. 1-2 dakika birlikte kavurup et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 15 dakika pişirip karnabaharların üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak ağır ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirip servis yapın.