6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet küçük boy karnabahar
    3 adet patates
    1’er adet havuç ve kereviz
    2 adet yumurta
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet pırasanın beyaz kısmı
    3 dal taze soğan
    3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı galeta unu
    Tuz, karabiber

    Kızartmak için: Sıvıyağ
KARNABAHARI incecik kıyıp kenara alın. Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra ezin. Havucu ve kerevizi temizleyip rendeleyin. Pırasayı incecik halka şeklinde doğrayın. Taze soğanı ince kıyın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tereyağını bir tavaya alıp havucu ve kerevizi kavurun. Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuz ilave edin. Karnabahar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Harca patates, maydanoz, yumurta sarısı ve karabiber ilave edip hafifçe yoğurun. Yumurta akına bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Una tuz ve karabiber ilave edin. Galeta ununu ayrı bir tabağa alın. Hazırladığınız harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yassılaştırın. Önce una, sonra yumurta akına, daha sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.