MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım kg ıspanak
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
tuz
BİR tencerede margarinle unu 2 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyip, boza kıvamına gelene dek pişirin. Sonrasında üzerine ayıklanmış ve temizlenmiş 200 gram ıspanak yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. 1-2 taşım pişirip ocaktan alın. Artan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın. Arzu ettiğiniz büyüklükteki derin fırın kaplarına sıvıyağ sürün. Kapların ortalarını ıspanak yapraklarıyla, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde kaplayın. İçine hazırladığınız boza kıvamındaki harcı pay ederek döküp üzerlerini kapatın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.