Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yufka
    İç malzeme için:
    200 gram ıspanak
    150 gram beyaz peynir
    1 diş dövülmüş sarmısak
    1 adet yumurta
    Tuz
    karabiber
    Haşlamak için:
    3 su bardağı su
    tuz
    Fesleğen sos için:
    6 yaprak fesleğen
    2 çorba kaşığı salça
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarmısak
ÖNCELİKLE içi için yıkanmış ıspanağı iri parçalar halinde doğrayın ve elinizle sıkıp, suyunu çıkarın. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kaba aldığınız ıspanağın üzerine rendelenmiş peynir, kıyılmış sarmısak, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla yumurta akı sürün. İç harcı ikiye ayırın. Birinci kısım harçtan birer tatlı kaşığı alıp, yufkanın yarısına belirli aralıklarla koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp, kenarlara elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bıçak ya da kalıp yardımıyla, yufkaların iç koyduğunuz kısımlarını kesin. Daha sonra kaynamış tuzlu suda raviolileri 3 dakika haşlayın. Delikli bir süzgeçle sudan çıkarıp, servis tabağına aktarın. Fesleğen sos için salça ve zeytinyağını bir tavaya alın. İçine kıyılmış fesleğen ve sarmısak katın. 1 dakika kadar çevirdikten sonra raviolinin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın