Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    2 su bardağı yarma
    1 su bardağı ince bulgur
    Tuz
    Su
    İçine:
    250 gram kıyma
    500 gram ıspanak
    3 adet soğan
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Pulbiber,
    Karabiber,
    Tuz
Öncelikle yarma, ince bulgur ve tuzu yeterli miktarda su ile yoğurun. İç malzeme için ince kıyılmış soğanısıvıyağda kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış ıspanağı ekleyip suyunu çektirin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Köfte hamurundan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, parmağınızla içini oyarak genişletin. Hazırladığınız ıspanaklı harcı köftelerin içine doldurun. Elinizle kenarlarını kapatın. Tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra tereyağında soteleyin.