İç baklalı enginar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İÇ baklaların kabuklarını çıkarıp, orta kısımlarını bıçakla çizin. Tencereye alıp, üzerine bir miktar su, zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 adet soğan koyun. Tuz, karabiber, 1.5 çorba kaşığı şeker ekleyip haşlayın. Diğer tarafta, soyulmuş, temizlenmiş enginarları tencereye alın. Üzerine yarım limon suyu, 1 adet soğan, 1.5 çorba kaşığı tozşeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek haşlanmaya bırakın. İç baklalar haşlandıktan sonra kenara alın. Enginarları pişirdikten sonra servis tabağına koyun ve iç baklaları üzerine alın. Dereotu ve limon dilimleri ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL