Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg nohut,
    bir buçuk su bardağı tahin
    1 kg süzme yoğurt,
    6 su bardağı et suyu
    4 adet limonun suyu,
    2 diş sarmısak
    Özleştirmek için su
    tuz
    Küp doğranıp,
    kızartılmış yarım ekmek
    Süslemek için:
    Dolmalık fıstık
    Sumak,
    kimyon,
    kırmızıbiber,
    maydanoz

Akşamdan suya koyduğunuz nohudu et suyu ile pişirin. Suyu süzülen nohudu kevgirden geçirip, püre haline getirin. Süzülen suyu saklayın. Limon suyunu tahinle karıştırın. Koyulaşan bu kıvamı, su ile özleştirin. Koyu pekmez kıvamına getirin. Tuz, dövülmüş bir diş sarmısak ve nohut püresini ilave edip humusu hazırlayın. Servis tabağına önce, bir sıra kızarmış ekmek dizin. Üzerine nohudu haşladığınız et suyundan biraz gezdirerek ıslatın. Sonra humusu ekmeklerin üzerini kapatacak biçimde sıvayın. En üste ise sarmısaklı yoğurt dökün. Sumak, kimyon, kırmızıbiber, maydanoz ve tereyağda kavrulmuş dolmalık fıstıkla süsleyip, servis yapın.