Havuçlu Patates Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ haşlayın. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup bir çatalla ezin ve geniş bir kaba alın. Üzerine
    havuç, kaşar peyniri, yumurta akı, krema, galeta unu, muskat, biberiye ve tuz ekleyip yoğurun. Harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, silindir şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri önce çırpılmış yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Önlü arkalı kızartıp fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine
    çıkarın. 5 dakika bekletip servis tabağına aktarın. Sos için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Köfteyle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...