Havuçlu Isırgan Otu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ISIRGAN otunu kaynar suyun içine atıp 2 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, soğuk suya daldırın ve çıkarın. Süzgece koyup suyunu süzdürün. İnce doğranmış soğanı yağda pembeleştirip üzerine rendelenmiş havucu ve sarmısağı ekleyin. 15 saniye kadar kavurup, üzerine ince kıyılmış ısırgan otunu ilave edin. Ardından yıkanmış pirinç, su, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. 5-6 dakika pişirip ateşi kapatın. Bu şekilde 6-7 dakika demlendirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...