Yarım kg havuç
1 kahve fincanı pirinç
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un,
100 gram beyaz peynir
Yarım paket kabartma tozu,
tuz,
karabiber
Kızartmak için:
Bol sıvıyağ
Pirinci haşlayıp süzün. Havuçları rendeleyip maydanoz ve soğanı ince ince kıyın. Bir kabın içinde pirinç, havuç, maydanoz, soğan, yumurta, beyaz peynir, tuz ve karabiberi harmanlayın. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tavada yağı kızdırıp, yaptığınız karışımdan bir kaşık alıp yağa atın. Üzerini kaşıkla düzeltip, pembeleşene kadar kızartın. Kalan malzemeye aynı işlemi uygulayıp, sıcak veya ılık olarak servis yapın.