5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram orta yağlı kıyma
    1 demet haşlanmış pazı
    2 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 su bardağı pirinç
    Bir buçuk su bardağı sıcak su
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Tuz
    karabiber
    Üzeri için:
    Yarım çorba kaşığı salça
    1 su bardağı su
    2 adet orta boy domates
1 KÜP doğranmış soğanla kıymayı tavada yağla birlikte 2-3 dakika kavuralım. Üzerine salçayı ilave edip, birkaç kez çevirelim. Ardından yıkanmış pirinci, tuzu ve karabiberi katıp, 1-2 dakika daha kavuralım. Bir buçuk bardak sıcak suyu ilave edip, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim ve sonrasında tencereyi ateşten alalım. 2 Hafifçe haşlanmış pazı yapraklarını, küçük bir kasenin içine çarpı şeklinde serelim. ‹çine dolma harcından, pay ederek koyalım. 3 Kaseden sarkan yaprakları üste doğru çevirelim ve üzerini kapatalım. Hafifçe yağlanmış fırın kabına, kaseyi ters çevirip pazı dolmasını çıkaralım. Diğer yapraklara da aynı işlemi yapalım. Yarım çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı suda inceltelim ve fırın kabına ekleyelim. Arzuya göre, dilimlenmiş domatesleri dolmaların üzerine koyup kürdanla tutturalım. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kaplayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.