250 gram orta yağlı kıyma
1 demet haşlanmış pazı
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
karabiber
Üzeri için:
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
2 adet orta boy domates
1 KÜP doğranmış soğanla kıymayı tavada yağla birlikte 2-3 dakika kavuralım. Üzerine salçayı ilave edip, birkaç kez çevirelim. Ardından yıkanmış pirinci, tuzu ve karabiberi katıp, 1-2 dakika daha kavuralım. Bir buçuk bardak sıcak suyu ilave edip, pirinçler suyunu çekene dek pişirelim ve sonrasında tencereyi ateşten alalım. 2 Hafifçe haşlanmış pazı yapraklarını, küçük bir kasenin içine çarpı şeklinde serelim. ‹çine dolma harcından, pay ederek koyalım. 3 Kaseden sarkan yaprakları üste doğru çevirelim ve üzerini kapatalım. Hafifçe yağlanmış fırın kabına, kaseyi ters çevirip pazı dolmasını çıkaralım. Diğer yapraklara da aynı işlemi yapalım. Yarım çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı suda inceltelim ve fırın kabına ekleyelim. Arzuya göre, dilimlenmiş domatesleri dolmaların üzerine koyup kürdanla tutturalım. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kaplayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp servis yapalım.