Etli Nohutlu Bamya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bamyaları yıkayın. İyice kurulayıp, ayıklayın. Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Tereyağı, arzunuza göre doğranmış havuç ve piyazlık doğranmış soğanı ilave edip, soteleyin. Küp doğranmış domates ve suyu ekleyin. Orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Nohut, sarmısak, bamya, limon suyu, kesmeşeker ve tuzu sırasıyla ilave edin. Bamyalar dağılmayacak kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...