4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet taze enginar,
    1 adet limon
    2 litre su,
    tuz
    1 su bardağı karpuz reçeli
    İçine:
    3 çorba kaşığı yerfıstığı yağı
    1 adet soğan,
    1 diş sarmısak
    200 gram mantar,
    1 adet ayva
    4 dal adaçayı,
    3 dilim ekmek içi
    1 fincan konserve mısır
    200 gram parmesan peyniri
    Sos için:
    2 adet dolmalık biber
    2 adet domates
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 dal taze soğan
    1 çorba kaşığı fesleğen
    1 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı ballı sirke (kırmızı şarap sirkesine yarım kaşık bal karıştırılmış)
    Tuz,
    karabiber
ENGİNARIN üst kısmından 1/3'ünü kesin. Yarım limonu bastırarak sürün ve enginarın sap kısmını dipten kesin. Dipteki kalın yaprakları koparın. Diğer yaprakların uçlarını makasla alın ve limon sürün. Tencerede tuz ilave edilmiş suyu kaynatın. Enginarları tencereye dizin. Üzerini alüminyum folyoyla örtüp 20 dakika kaynatın ve süzün. Diğer yandan içini hazırlayın. Bir tavaya yerfıstığı yağı, sarmısak ve soğan koyup karıştırın. ‹nce doğranmış mantarları, küp doğranmış ayvaları ekleyip soteleyin. Ekmek içlerini blendırda çekin. Adaçayı, mısır taneleri ve ekmekleri ilave edip karıştırın. Bu harcı enginarlara doldurun. Üzerine parmesan peyniri serpin ve tek tek alüminyum folyoya sarın. Teflon tepsiye dizip fırında yarım saat pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Tavaya zeytinyağını, doğranmış kırmızı biberi koyup soteleyin. ‹ki dakika sonra da doğranmış domates, soğan, sarmısak ve fesleğeni ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alın. Taze soğan, ballı sirke, tuz ve karabiberi ekleyip, blendırdan geçirerek püre haline getirin. Soğumaya bırakın. Enginarların dış yapraklarını ayırıp, uçlarına birer kaşık sos koyup, bütün enginarların etrafına yerleştirin. Karpuz reçeli ile servis yapın.