Sofra

MUHSİN ERTÜRK

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday
    Yeteri kadar su
    1 çay bardağı nohut
    1 çay bardağı kurufasulye
    1 çay bardağı kırık bakla
    Yarım limonun suyu
    Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
    Üzerine: Badem
BUĞDAYI bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzüp, bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar
su ekleyip, pişmeye bırakın. Diğer yandan nohut, kurufasulye ve kırık baklayı da ayrı ayrı bir gece öncesinden suda bekletin ve süzün. Hepsini ayrı ayrı haşlayın ve sularını süzüp, pişen buğdayın içine katın. Tüm baklagiller özleşene dek pişirin. Pişince limon suyu, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyin. Bademle
süsleyerek, sıcak olarak servis yapın.