MALZEMELER
8 adet olgun domates
1 adet soğan
1 çay bardağı + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı jasmine pirinci
3-4 dal taze soğan
1/3 demet nane
1/3 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, tarçın, yenibahar
1 çay bardağı su
YEMEKLİK doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon, tarçın ve yenibahar katın. Taze soğanın ince kıyılmış yeşil kısımlarını ekleyin ve karıştırın. İnce kıyılmış nane, dereotu ve maydanozu ilave edip ocağın altını kapatın. Yıkanmış domateslerin içlerini oyun ve hazırladığınız iç harcı pay edin. Domateslerin içinden çıkan kısımları robotta püre haline getirin ve dolmaların üzerine gezdirin. Su ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar pişirin ve soğuduktan sonra servis tabağına alın. Soğuk olarak servis yapın.