Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet domates turşusu
    10 adet biber turşusu
    2 su bardağı kurufasulye
    400 gram kuşbaşı kuzu eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 su bardağı et suyu
    Yeteri kadar su
KURUFASULYEYİ akşamdan ıslatın. Ertesi gün yarı yarıya haşlayıp kenara alın. Domates turşusunu kuşbaşı doğrayın. Fazla tuzunu almak için birkaç kez sudan geçirin ve iyice süzün. Biber turşusunu da sudan geçirip kenara alın.Eti bir tencereye alıp suyunu alıp yeniden çekene dek kavurun. Üzerine tereyağı ve sıvıyağı katın. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip rengi dönene dek kavurun. Daha sonra domates turşusu ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika kavurup fasulyeyi ve et suyunu tencereye alın. İkiye bölünmüş biber turşusunu ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Tuzunu kontrol edip, gerekiyorsa ekleyin. Yemeği bir güveç kabına aktarın. Üzerini alüminyumfolyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirip servis yapın.