Dereotlu Yerelması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YERELMALARINI soyup arzu ettiğiniz irilikte kuşbaşı doğrayın ve kararmaması için suda bekletin. Diğer tarafta büyükçe bir tencereye zeytinyağını, ince doğranmış soğanı ve halka doğranmış havuçları aktarın. 2-3 dakika kavuğrup, sudan süzerek aldığınız yer elmalarını ilave edin. 5 dakika daha kavurun ve 1 fincan sıcak su ilave edip, ara sıra karıştırarak soteleyin. Ardından 2 bardak suyu ilave edin. Tuz ve şekeri de katıp 20-25 dakika pişirin. Başka bir kapta pirinçleri haşlayın. Yerelmasını indirmeye yakın içine haşlanmış pirinçleri ve yarım limonun suyunu katıp, 5 dakika daha kaynatın. Servis tabağına aktarıp, üzerine ince doğranmış dereotunu gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL