Çıtır Patates Topları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patatesi haşlayın ve kabuklarını soyun. Çatal veya bir ezici yardımıyla ezin. İçine tereyağı, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Elinizle didiklediğiniz tel kadayıfa bu topları bulayın. Sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın. Patates toplarını, kızan yağın içine atıp, kısa bir süre sonra kaşıkla çevirin (aksi takdirde kadayıf dağılabilir). Patates topları kızardıktan sonra fazla yağını kağıt havlu üzerinde alıp, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...