Sofra

AYŞE ÜNAL

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet orta boy kabak
    1 adet soğan
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 adet domates
    1 adet kesmeşeker
    2 çorba kaşığı bulgur
    Yeteri kadar su
    3 dal taze nane
    3 dal maydanoz
    3 dal dereotu
    Yarım tatlı kaşığı tuz
YEMEKLİK doğranmış soğan ve zeytinyağını tencereye alıp, soteleyin. Rendelenmiş domates ve kesmeşeker ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Kabakları yıkayıp kabuğuyla birlikte 4'e bölün ve kuşbaşı doğrayın. Kabak, bulgur ve tuzu tencereye ekleyin. Malzemelerin hizasına gelecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış nane, maydanoz ve dereotu ekleyin. Kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla birlikte servis yapın.