Bulgurlu Otlu Kabak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YEMEKLİK doğranmış soğan ve zeytinyağını tencereye alıp, soteleyin. Rendelenmiş domates ve kesmeşeker ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Kabakları yıkayıp kabuğuyla birlikte 4'e bölün ve kuşbaşı doğrayın. Kabak, bulgur ve tuzu tencereye ekleyin. Malzemelerin hizasına gelecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış nane, maydanoz ve dereotu ekleyin. Kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL