MALZEMELER
6 adet tombul kabak
Yarım kg bamya
1 adet büyük boy soğan
2 adet domates
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
6 dilim halka limon
1 çay kaşığı elma sirkesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
KABAKLARIN içini çıkarıp haşlayın. Bamyayı temizledikten sonra elma sirkeli suda dinlendirin. Kabuğu temizlenmiş soğanı tencerenin ortasına yerleştirin. Kenarlarına suyu süzülmüş bamyayı serpiştirin. Rendelenmiş domates, limon suyu, tozşeker ve tuz ekleyin. Sebzelerin seviyesine kadar su ilave edip, pişmeye bırakın. Yemeğin üzerine elma sirkesi ve zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte 35-40 dakika daha pişirin. Bamyayı kabakların içlerine pay edin. Üzerlerine kendi kapaklarını yerleştirip servis yapın.