Bakla Kavurması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    AYIKLANIP yıkanmış baklaları çok az su ilavesi ile yumuşayana dek haşlayalım. Daha sonra baklaları, yarım cm eninde küçükçe doğrayalım. Önce sıvıyağda, küp doğranmış soğanları pembeleştirelim. Sonra haşlanmış baklaları ilave edelim. Tuzunu ve pulbiberi ayarlayıp 5-6 dakika, arada bir çevirerek kavuralım. ‹ndirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım. Servis tabağına aktardığımız kavurmanın üzerine dilersek yoğurt gezdirip, pulbiber serpelim. Servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...