Ahududu Soslu Sebze Şöleni
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KABAK, patlıcan, havuç ve dolmalık biberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin. Ayrı bir yerde zeytinyağı, fesleğen, karabiber ve tuzu karıştırın. Tüm sebzeleri ekleyip, 30 dakika dinlendirin. Izgarada pişirip kenara alın.
2 Ahududu sos için ahududuyu blenderden geçirin. Tereyağını bir tavaya alıp kısık ateşte eritin ve ahududuyu ekleyin. Portakal suyu ilave edip, 8 dakika pişirin. Nişasta ekleyip karıştırarak ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine ezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL