Rus Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mayonez için, su ve unu ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alarak soğutun. Un bulamacı ile tuz ve yumurta sarısını iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve limon suyunu devamlı karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Mayonez koyulaşana dek bu işlemi sürdürün. Mayonezin içine haşlanıp, küp küp doğranmış havuç ve patatesi, bezelye ve küçük doğranmış turşuyu ekleyin. İyice karıştırın. Salatayı marul yapraklarıyla birlikte servis tabağına alın. Arzuya göre yumurta ve zeytinle süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...